Dwayne Johnson filmek

A Dwayne Johnson filmek nagyrészben az akciófilmek világába repítik el a nézőket, de könnyen fellelhető néhány kaland és vígjáték kategóriába sorolható egyedi gyöngyszem.

Dwayne Douglas Johnson ugyan polinéz származású, de amerikai színész, producer, pankrátor és nem utolsó sorban testépítő. A kaliforniai születésű sportolóból WWE bírkozó sztár és filmsztár lett. Olyan mozisikerek fűződnek a nevéhez, mint a „Skorpió király”, az „Amazonas kincse” és az „Emelt fővel”.
Nem is titkolja, de a rajta lévő átlag feletti izmoknak csupán egy része keletkezett természetes módon, ennek ellenére hihetetlen befektetett munkával, kitartással és véres verejtékkel küzdött meg érte.

Dwayne Johnson filmek – kaland

Az alábbiakban Dwayne Johnson kalandfilmjei szerepelnek, amelyekben rendkívül izgalmas és akcióban gazdag történeteket élhetsz át.

Utazás a rejtélyes szigetre – 2012

Utazás a rejtélyes szigetre
Sean Anderson (Josh Hutcherson) nagyapjától, Alexandertől (Michael Caine) jelzést kap egy titokzatos rejtélyes szigetről. Csupán egyetlen probléma van: hogy a térkép szerint nem létezik a sziget. Sean rögtön útnak indul mostohaapja, Hank (Dwayne Johnson) tiltakozása ellenére. Megállítani nem tudja fiát, így végül vele tart a rögös úton. A nem mindennapi utazásba aztán belekeveredik egy rozoga géppel rendelkező pilóta és csinos lánya is.

A Boszorkány-hegy – 2009

Évek óta sejtelmes pletykák keringenek egy titokzatos helyről, mely a Nevada sivatag közepén található. Az emberek igen gyakran megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalnak a környéken, így a hely a Boszorkány-hegy nevet kapta. Amikor egy taxisofőr két különleges természetfeletti erővel rendelkező fiatalt talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről álmodni sem mert volna korábban. Hármasban fedezik fel, hogy a világ megmentésének titka rejlik a hegy alatt, ezért versenyfutás kezdődik nemcsak a gengszterekkel és a kormány embereivel, hanem az idegen fajok képviselőivel is.

Kritikák tekintetében elég vegyesen szerepelt ez az alkotás a Dwayne Johnson filmek közül. Igazság szerint egy szórakoztató-, és pár poénnal tűzdelt egyszer nézhető családi film lett belőle.

A Skorpiókirály – 2002

Okkal mondható, hogy a Dwayne Johnson filmek közül ez az első igazi kasszasiker, mellyel berobbant a színész karrierje. A film közel 5000 évvel mai korunk előtt játszódik a hírhedt Gomorra városában, ahol egy a velejéig gonosz a sivatag egész népét ki akarja irtani. A gonosz támadását túlélő törzseknek most muszáj egyesülniük, vagy teljesen elpusztulnak. Egy varázsló látomásait követi az uralkodó, így a törzsek felbérelnek egy bérgyilkost, Mathayust (Dwayne Johnson), hogy végezzen a látnokkal. Mathayus behatol az ellenség táborába és meglátja, hogy a látnok nem más, mint egy gyönyörű nő. Ahelyett, hogy megölné, hanem magával viszi a sivatagba, ahová követi az ellenség, hogy kiszabadítsa varázslóját.

A múmia visszatér – 2001

Pontosan tíz évvel a film első részének története után 1933-at írunk Londonban. A régész Rick O’Connell (Brendan Fraser) boldogan él házasságában Evelynnel (Rachel Weisz) és kisfiukkal, Alex-szel (Freddie Boath). Ez nem tart sokáig, mert a British Museumban pihenő fáraó (Arnold Vosloo) ismételten feléled, miután megtörik az átok. A bosszúálló Imotep fáraó múmiája szeretné visszaszerezni az öröklétet, de ugyanebben az időben a Skorpió király szelleme is feltámad. A világ két leghatalmas ősi gonosz ereje összecsap Londonban. Nem másra, mint az O’Connell-család fiára marad a világ megmentésének feladata.

Dwayne Johnson filmek – akció

Dwayne Johnson játszott már kalandfilmekben és vígjátékokban, de az akciófilmek világában tudja a legjobb oldalát mutatni. A legtöbb filmje ebben a kategóriában készült, akad köztük néhány igazán szórakoztató és sokszor megnézhető.

Black Adam – 2022


5000 évvel azt követően, hogy Egyiptom isteneinek minden hatalmát ráruházták, és örök fogságra ítélték, egy bebörtönzött lény kiszabadul a sírjából. A rettenetesen dühös Black Adam (Dwayne Johnson) most visszatér a világba, de ez a világ már teljesen más világ, mint amit eddig ismert. Teljesen másba hiszünk, más szabályok szerint folyik az élet és más gépeket használunk. Őt azonban semmi más nem érdekli, csak az igazságszolgáltatás. Sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos, ami mellett hatalmas erővel ki is áll.

Tombolás – 2018

Tombolás - Rampage 2018 - Dwayne Johnson filmek
Davis Okoye (Dwayne Johnson) főemlőskutatót erős kötelék fűzi George-hoz, aki egy rendkívül intelligens ezüsthátú gorilla. Születése óta ő gondozza, amikor egy balul sikerült genetikai kísérlet miatt George átalakult. Hatalmas méretűre nő és egy dühöngő szörnyszülött lesz belőle. Elhagyja az eddigi otthonát, és amerre csak megfordul, ott totális pusztítás marad a nyomában. Davis szövetkezik egy génmérnökkel és a hadsereggel, hogy próbálják meg közösen kíkisérletezni az ellenszert, és akadályozzák meg a globális pusztulást. Eközben George is szövetségesekre talál, így csatlakozik hozzá két genetikusan módosított ragadozó.

Felhőkarcoló – 2018


Will Sawyer, aki egykor FBI-ügynök és amerikai háborús veterán volt, most a felhőkarcolók biztonsági szakértője. Hong-Kongba utazik a legújabb munkája miatt, miközben a világ legmagasabb és legbiztonságosabbnak tartott épülete kigyullad, melyért őt okolják. Miközben körözés van kiadva ellene, megpróbálja megtalálni a felelősöket, és tisztázni a nevét. Eközben meg kell mentenie a családját, akik a lángoló felhőkarcolóban rekedtek.

Baywatch – 2017

A napsütötte Emerald-öbölben Mitch Buchanon hadnagy (Dwayne Johnson) és a Baywatch életmentőinek válogatott csapata védi az öblöt, és gondoskodnak a napozók és strandolók biztonságáról. Ezen a nyáron azonban a szigorú életmentő programhoz két lelkes új gyakornok és egy korábbi olimpiai úszó is csatlakozik, akiknek az életmentő toronyban kell bizonyítaniuk. Aztán egy új szintetikus kábítószer jelenik meg, amely megszennyezi a Smaragd-öblöt. Így a hős életmentőknek és az újoncoknak titkos csapatként kell együtt dolgozniuk.

A kritikák szerint elmondható, hogy Dwayne Johnson filmek közül nem ez lett a legsikeresebb.

Törésvonal – 2015

Egy tökéletes nap a feje tetejére áll, amikor a történelem legnagyobb, a Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengése a kaliforniai törésvonalból kialakul. Miközben a föld megremeg és épületek összeomlanak, Ray Gaines (Dwayne Johnson), a kutató-mentő helikopter pilótája Los Angelesből San Franciscóba repül, hogy kimentse lányát és volt feleségét a romok közül. Amikor már azt hiszi, hogy biztonságban van, rendkívüli kaland veszi kezdetét.

Pain&Gain – 2013

Daniel Lugo (Mark Wahlberg) 1994-ben szabadul a miami börtönből. Testépítő edzőként vállal munkát, miközben csak az amerikai álomra koncentrál. Edzőtársaival, Paulal (Dwayne Johnson) és Adrianal (Anthony Mackie) bajba kerülnek, amikor egy üzletembert váltságdíjért elrabolnak.

Hiába játszik jól Wahlberg és Johnson, a rendező túl sokáig húzza és gyenge teljesítménnyel komédiába vinni a filmet, ami a végén több fájdalmat okoz, mint örömet.

Csapda – 2013

Dwayne Johnson - Csapda 2013 akciófilm
John Matthews (Dwayne Johnson) egy építőipari cég tulajdonosa. Megtudja, hogy 18 éves fiát (Jason) letartóztatták drogkereskedésért. Jason börtönbe kerül egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el, mert nem tudta, hogy drog van a csomagjában. Joanne Keeghan kerületi ügyész enyhítést ajánl neki, ha felad valakit, de Jason nem hajlandó vádalkut kötni. John megkéri az ügyészt, hogy egy különleges akció keretében építsék be őt a drogkartelbe, cserébe a fia szabadon bocsátásáért és a drogbáró letartóztatásában való segítségért.

Rohanás – 2010

Amikor Driver (The Rock) 10 év letöltött börtönbüntetés után szabadul, bosszút akar állni a rablásban részt vevő bátyja meggyilkolásáért. Hamarosan egy veterán zsaru (Billy Bob Thornton) és egy elszánt bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen) is üldözőbe veszi. Driver igyekszik egy lépéssel üldözői előtt járni, de úgy tűnik, hogy listája nem teljes, és van még egy ismeretlen személy, akit meg kell találnia.

G.I. Joe – Megtorlás

A GI Joe csapatának folytatódnak kalandjai, miközben Roadblock másodparancsnoka (Dwayne Johnson) és a többi keménykötésű harcos dupla fenyegetéssel néz szembe. Már nemcsak halálos örökös ellenségük, Kobra emeli támadásra ismét csúnya fejét, de az USA kormányából is fenyegetés érkezik. Előfordulhat, hogy egy áruló rejtőzik a Fehér Házban. Eközben Snake Eyes (Ray Park) a keresi a belső békét, de tudomására jut, hogy ellensége, Storm Shadow még mindig életben van.

Erőpróba – 2006

Sean Porter egy Los Angeles-i javítóintézetben dolgozik börtönőrként. Igen elkeseredett, hogy a szabad lábra helyezettek jelentős része, rövid időn belül visszakerül az intézménybe. Kollégájával úgy dönt, hogy az ő felügyeltük alá került fiatalokból focicsapatot alakít, mely által társadalmi felelősségérzetet szeretne bennük építeni. Azonban hamarosan szembesülnek a középiskolai edzők ellenállásával, akik ezt nem nézik jó szemmel, mivel játékosaikat nem szeretnék bűnözőkkel összeereszteni a pályán.

Emelt fővel – 2004

Chris Vaughn (Dwayne Johnson) majdnem egy évtizedes katonai szolgálat után tér vissza régi kisvárosi lakhelyére. Szomorúan veszi tudomásul, hogy a dolgok nem úgy működnek mint a régi időkben.

Az egész környéket, beleértve a korrupt rendőrséget is, gyerekkori barátja Jay Hamilton (Neal McDonough) uralja, továbbá mindenkit rettegésben tart. Cris rájön Jay piszkos üzelmeire, ami miatt hamar bajba is került, de nem képes tétlenül nézni a zsarnokságot.

Az Amazonas kincse – 2003

Dwayne Johnson egy pénzbehajtó szerepében tombol egy amazonasi kincsvadászat közepén. Mielőtt visszavonulna, egy különleges feladatot kap: meg kell keresse és visszavigye megbízójának fiát, Travist, aki éppen régészeti kutatásokat végez, és az indiánok rég elveszett kincsét próbálja megtalálni a dzsungel mélyén. Ezen kívül még egy sor másik kincsvadász is érdeklődve figyeli a kincset, egy embervadász, gerillák és az aranybánya tulajdonosa is bekapcsolódik a hajszába. A Dwayne Johnson filmek korai időszakából talán ez az egyik legjobb alkotás, mind szórakoztatás, mind színészi tekintetben.

Dwayne Johnson filmek – vígjáték

Nem túl sok vígjátékban szerepelt a Szikla, de szerencsére az a néhány film igazán jól sikerült alkotás lett.

Családi bunyó – 2019


Paige és Zak, egy birkózó családból származó testvérek, akiknek egyszeri lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák tudásukat a WWE-ben. Azonban, mikor csupán Paige-t választják ki a kiképzési programhoz, neki kell elhagynia családját, és egyedül kell szembesülnie ezzel az új kihívással. Utazása során Paige arra kényszerül, hogy belső erőre találjon, megmutatva a világnak, hogy egyedisége éppen az, ami csillaggá teheti. Hamarosan azonban ráébred, hogy a WWE szupersztárrá válás sokkal nehezebb feladat, mint amire számítottak.

Jumanji – Vár a dzsungel – 2017

Jumanji – Vár a dzsungel - 2017 - Dwayne Johnson filmek

Egy régi videojáték-konzolra bukkan négy középiskolás srác, és annyira a játék dzsungelébe merülnek, hogy szó szerint az általuk kiválasztott szereplőkké válnak. Felfedezik, hogy nem csak Jumanjit játszanak, hanem túl is kell élniük a kalandot. Ahhoz, hogy sikerüljön legyőzniük a játékot, és visszatérhessenek a valóságba, életük legveszélyesebb kalandjait kell átélniük. Fel kell fedezniük Alan Parrish 20 évvel ezelőtt hátrahagyott dolgait, és változtatniuk kell a magukról alkotott véleményükön – különben örökre elakadnak a játékban.

Központi hírszerzés – 2016

A gimnáziumban egykor halálra szekált lúzer, CIA ügynökként bukkan fel ismét az évfolyam találkozón. Azt állítja, hogy egy titkos ügyön dolgozik, és a suli egykori nagymenőjétől kér segítséget, aki manapság könyvelőként tengeti életét. Ám mire az aktakukac rádöbben, hogy mibe is rángatták bele, már túl késő meghátrálni. Az egyre kiszámíthatatlanabb régi-új barát egyre jobban rántja be a konspirációk, lövöldözések és kémkedések világába, ahol bármikor kinyiffanhatnak.

Zsenikém – Az ügynök haláli – 2008

Amikor a gonosz KAOS bűnszövetkezet tagjai megtámadják az amerikai CIA kémügynökséget, a főnöknek (Alan Arkin) Maxwell Smartot (Steve Carell), a lelkes elemzőt kell mozgósítania a világ megmentése érdekében. Smart mindig álmodozott arról, hogy kémügynök lehet, ám sosem adatott neki erre lehetőség. Most azonban váratlanul a veterán 99-es ügynök (Anne Hathaway) mellé állítják, miután a profi 23-as ügynök (Dwayne Johnson) elkerülhetetlen okok miatt nem vállalhatja a feladatot. Együtt próbálják megakadályozni a világuralmi összeesküvést, amelyet a ravasz KAOS vezetője, Siegfried (Terence Stamp) szőtt.

Gyerekjáték – 2007

Joe Kingman, Boston futballcsillaga, minden birtokában van, amit csak kívánhat, és élvezi a népszerűségét. Gazdag és gondtalan életet él, csapata pedig a bajnoki cím felé tart, miközben Joe élete egyetlen nagy parti. Ekkor váratlanul bekövetkezik egy fordulat, amikor kiderül, hogy van egy hét éves kislánya, Madison Pettis, aki egy hirtelen kaland eredményeképpen született. Ezután Joe élete gyökeresen megváltozik. Meg kell tanulnia egyensúlyt teremteni magánéletében és szakmai karrierjében, miközben figyel a gyermeke igényeire.

A kritikusok szerint a Dwayne Johnson filmek közül talán nem ez tartozik a legnagyobb sikerű filmek közé. Vannak szórakoztató pillanatai, de általánosságban egy kiszámítható, gyorsan feledésbe merülő, egyszer nézhető családi filmről van szó.