Oprah Winfrey és Dwayne Johnson segélyalapot indít
Blog

Oprah Winfrey és Dwayne Johnson segélyalapot indít

Oprah Winfrey és Dwayne Johnson 10 millió dollárt kötelezett el arra, hogy közvetlen kifizetéseket folyósítson azoknak a Maui-szigeteken élőknek, akik az erdőtüzek miatt nem tudnak visszatérni otthonukba.

A Maui Népi Alap havi 1200 dollárt ad azoknak a felnőtteknek, akik a közelmúltbeli erdőtüzek miatt nem tudnak visszatérni elsődleges lakóhelyükre, beleértve azokat az embereket is, akik birtokolták és bérelték otthonukat. Az alap adományokat is kér a támogatás nyújtásának időtartamának meghosszabbítása érdekében.

Winfrey, aki részint Mauin él, a futótűz utáni napokban meglátogatott egy sürgősségi menhelyet Mauiban. A tüzekben legalább 115 ember vesztette életét, de még mindig ismeretlenek a pontos számok. A Lahaina történelmi városában augusztus 8-án pusztító tűz több mint egy évszázada a leghalálosabb volt az Egyesült Államokban.

Az alap honlapján olvasható, hogy a pályázóknak fel kell mutatniuk egy állami igazolványt és a nevükre szóló közüzemi számlát az elveszett vagy lakhatatlan lakóhelyről.

A közleményben Winfrey és Dwayne Johnson kijelentette, hogy konzultáltak „a közösség véneivel, vezetőivel és lakosaival, köztük Hōkūlani Holt-Padillával, Keali’i Reichellel, Archie Kalepával, Ekolu Lindsey-vel, Kimo Falconerrel, Tiare Lawrence-szel, Kaimana Brummellel, Kaleikoa Ka’eóval és Briannel. Keaulana, Kaimi Kaneholani, Henohea Kāne, Paele Kiakona, Ed Suwanjindar, Shep Gordon és Jason Momoa.”

A közlemény szerint az Entertainment Industry Fund, egy Los Angeles-i székhelyű nonprofit szervezet, amely a hírességeket segíti jótékonysági munkájuk irányításában, támogatja az alapot.

Johnson és Winfrey abban reménykedik, hogy az alap legalább hat hónapig folytatni fogja az átutalásokat a jogosult lakosoknak, de Winfrey szerint az amerikai közvélemény dönti el, hogy meddig tart fenn az alap, támogatásuk és adományaik alapján.